Fem berømte heste som du skal kende til

I sportens verden bliver der talt meget om hvilke mænd og kvinder, der slår rekorder i forskellige discipliner. Men når det kommer til hestesport, så er hoved fokus på hestene. Vi har i hvert fald fundet frem til frem berømte heste, som vi mener at det er vigtigt at du kender navnene på.

Candy La Marc er navnet på den danske travhest, som blev kendt på lidt utraditionel vis. Travopdrætteren Lars Marcussen vandt Svensk Trav Oaks hvilket udløste en førstepræmie på 1,4 millioner svensk kroner. Vinderen blev naturligvis interviewet efter sejren og her misforstod han et spørgsmål fra intervieweren.

Marcussen blev spurgt om han skulle fejre det med fest hvortil han svarede at hans hest Candy La Marc ikke var til salg. Dette fik Pernille Kjeldsen til at sende videoen ind til natholdet hvor Anders Breinholdt og Anders Lund Madsen vidste det sjove interview frem som ugens tip.

I græsk mytologi finder vi også berømte heste. Pegasus er navnet på hesten med vinger, som er søn af Medusa og Poseidon. I græsk mytologi rider gudernes konge Zeus på Pegasus, når han har travlt og i moderne tid er Pegasus også blevet til et symbol på digtning.

Verdens hurtigste travhest Sebastian K. løb sit løb i 2015 efter en imponerende karriere. I løbet af karrieren opnåede den svenske hingst rekorden som værende den hurtigste travhest i verdenen. Det gjorde han ved at løbe 1609 på 1.07,7 hvilket betød at hingsten løb ca. 53 kilometer i timen.

Generelt bliver rekorder for de hurtigste travheste sat alt efter deres alder. Sebastin K. har rekorden for de ældre heste, mens den amerikanske hest Homicide Hunter har rekorden for 4-årige heste. Vallakken løb 1609 meter på 1.08,5, hvilket var den samme tid som det tog den 3-årige amerikanske hest Donato Hanover samt Muscle Hill at løbe 1609 meter. Dermed deler de to heste rekorden for 3-årige travheste. Blandt de helt unge heste finder vi amerikanske Mission Brief, der løb 1609 meter på 1.08,7, som er rekorden for 2-årige.

Når det kommer til danske travheste, så er Stand and Deliver den hurtigste. Sammen med kusken Birger Jørgensen satte Stand and Deliver banerekorden da han var 4 år på Skive Trav i 2017. Her løb han et V4 løb med imponerende hastighed på omkring 51 kilometer i timen, da han gennemførte med en tid på 1.10,5. Stand and Deliver er også rekordholder på Aalborg Trav siden 2015. Dog med en dårligere tid på 1.10,7, men tiden var altså stadigvæk god nok til at sætte banerekorden på Aalborg-egnen.

En anden hurtig hest i Danmark er Stelton, der som 7-årig formåede at slå alle rekorder på Nykøbing Falster Travbane. I juli 2016 imponerede Stelton sammen med kusken Jeppe Juel ikke kun ved at vinde over førnævnte Stand and Deliver. Parret imponerede også ved at sætte tiden på 1.11,3 på 1640 meter i Harald Lunds Mindeløb, som altså fandt sted på travbanen i Nykøbing Falster.